Faci lucruri noi, ca să îți vină idei noi!

Nu degeaba se spune că omul, cât trăiește, învață. Eu am fost dintotdeauna un om deschis la informații, îmi place să citesc zilnic și să am preocupări noi periodic. Acum învăț cum să editez materiale video și fotografii, după ce în ultimii 2 ani m-au preocupat intens fotografia și cum să devii profesionist în social media.

Pentru a ne menține creierul activ și a reduce îmbătrânirea acestuia, avem nevoie să învățăm și să încercăm lucruri noi, cât mai des cu putință.

Îți dau câteva exemple:
– Încearcă să mănânci, să scrii, să desenezi, cu mâna pe care o folosești cel mai puțin;
– Când te duci la job, alege o altă rută, față de cea cu care ești deja obișnuit;
– Citește zilnic minimum 10 pagini dintr-o carte. Am câteva recomandări pentru tine: „O să râzi, totul e chimie” scrisă de Dr Mai thi Gguyen-Kim; „Povestea mea” scrisă de Michelle Obama și „Începe cu de ce” scrisă de Simon Sinek.
– Fii activ și încearcă activități fizice noi! În ultimul timp, dat fiind faptul că trăim într-o perioadă cu care nu am fost obișnuiți, trebuie să ne adaptăm. Pe lângă antrenamentele de fitness, pe care le puteți face cu Kayla, am încercat să fac și altceva. Am luat parte la clase online, organizate de Paula Stoia, de zumba (foarte distractiv și revigorant) și de balet (o experiență cu totul nouă, dar foarte plăcută și relaxantă, ce m-a făcut și mai atentă la mișcări și la poziția corpului). Apropo, știai că baletul antrenează toate grupele de mușchi, activează multe zone din creier, lăsând “pe liber” funcția vorbirii, fiind astfel un antrenament complet, dar și o formă de relaxare?

Nu trebuie să ne oprim din învățat odată cu terminarea liceului sau a facultății, ci recomand să stimulăm mereu creierul cu informații și diverse activități. Ai văzut cât de bucuros și încrezător ești atunci când termini de realizat ceva dificil, care ți-a captat atenția și toată energia? Cu cât știm mai multe lucruri, cu atât ne simțim mai siguri pe noi și ne crește nivelul de energie pozitivă, deci ni se îmbunătățește considerabil și starea de bine!Învățând constant, vei putea înțelege și trata lucrurile mai în profunzime, ceea ce înseamnă că relațiile personale și profesionale ți se vor îmbunătăți!

Caută oameni de la care ai ce învăța! Uite câteva exemple:

@Marie Forleo
@Robin Sharma
@Brene Brown

De cele mai multe ori, funcționăm pe pilot automat, nu mai avem timp să facem lucrurile care ne plac cu adevărat. Propun să încercați să vă faceți zilnic timp pentru ce vă pasionează și ce vă dă o stare de bine- să aveți grijă de hobby-urile voastre.

În general, oamenii sunt făcuți să absoarbă informații și întotdeauna am fost supuși schimbării și adaptării. Tocmai de aceea, este vital să continuăm procesul cunoașterii, să ne stimulăm creierul, să ne îmbunătățim constant stilul de viață și să evităm rutina zilnică.

Tu ce ai învățat nou astăzi?

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :
Facebook
WhatsApp
Twitter
Email