Cum să îți accentuezi frumusețea ochilor?

Iubim machiajul și cum ne face el ziua mai frumoasă, sporindu-ne încrederea în noi. Dar ce ne facem acum, când trebuie să purtăm măștile de protecție de fiecare dată când ieșim undeva? Ei bine, dacă aproximativ 80% din suprafața feței este acoperită, dar ochii nu, cum ar fi să ne accentuăm machiajul în zona ochilor, jucându-ne cu nuanțe îndrăznețe și să încercăm look-uri noi?

Pune-ți privirea în evidență! 

Acum, mai mult ca niciodată, ochii sunt primul detaliu important pe care îl va observa cineva atunci când te întâlnește. De aceea, este important să îi îngrijești corect. Întotdeauna, dimineața și seara, demachiază foarte bine ochii, iar apoi aplică o cremă hidratantă, că doar nu vrei să se citească oboseala pe față!

Apoi, dă start machiajului!

Și dacă îți dorești să arăți fresh, după ce ai aplicat crema de ochi, aplică o cantitate mică de concealer, ca să obții acoperirea dorită. Fii blândă când vine vorba de mișcări, nu freca, pentru că vei avea parte de un aspect neuniform. În schimb, îți recomand să tapotezi ușor concealer-ul cu un burețel umed, pensula sau chiar și cu degetele.

Numărul trei este cu siguranță magic, atunci  când vine vorba de colorarea ochilor. Ai nevoie de 3 nuanțe de culoare pentru a machia ochii: evidențiator, ton neutru și contur. Tot ce evidențiezi trebuie să ofere senzația că vine spre tine sau că este mai proeminent, iar tot ce conturezi sau întuneci dă senzația de retragere și îndepărtare. Folosirea a trei nuanțe diferite de culori este un truc ce te ajută să atragi atenție spre ochi, nu spre pleoape. Cu mii de culori la dispoziție, toată lumea ar trebui să folosească tehnica celor trei culori pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ca să stăpânești arta machiajului, trebuie să înțelegi în ce măsură forma și dispunerea ochilor pot influența aplicarea culorilor. Împreună, în alte articole, vom trece în revistă câteva forme de ochi și tehnicile de aplicare folosite pentru a spori frumusețea și unicitatea fiecărei femei. Machiajul descris în acest articol se potrivește oricărei forme de ochi, dar fără a avea pretenția că este și un machiaj corector. Voi reveni cu articole dedicate special machiajului corector, în funcție de formă.

Până atunci, hai să te învăț să folosești tehnica de mai sus.

Evidențiatorul tău este cel mai deschis dintre cele trei farduri pe care le vei folosi în machiajul ochilor. Poate fi mat sau sidefat. Cel sidefat este mai spectaculos, dar atenție, dacă ai pleoape mature, va evidenția și ridurile.

Tonul neutru ar trebui să fie subtil -ca o extensie a pielii. Aplică-l începând din colțul exterior. Astfel, acea zonă va primi cea mai mare cantitate de ton neutru.  Apoi, ușor, întinde culoarea de-a lungul pliului, până în dreptul colțului interior al pleoapei. În funcție de forma ochiului (dacă nu este standard), poți să nu aplici culoare chiar până în colțul interior.

Conturul este cea mai intensă culoare dintre cele trei. Este fardul cu care te poți juca și pe care îl poți schimba, în funcție de starea de spirit. Ca să aplici conturul, ia o pensula și întinde fardul de-a lungul genelor superioare, pronind din colțul exterior spre interior. Apoi  pune culoare în colțul exterior al pliului și estompează-l înspre interior. Astfel, așterni peste tonul neutru un strat de contur și creezi aspectul omogen și definit, pe care ți-l dorești. De asemenea, poți aplica nuanța de contur și la baza genelor inferioare pentru a o defini.

Pentru un machiaj special, poți oricând să aplici mai multe straturi de culoare pentru a da intensitate nuanței. Adaugă culoarea în cantități mici; oricând mai poți adăuga puțină, dacă îți dorești intensitate, însă dacă ai aplicat prea multă, este greu de îndepărtat. Mai poți crea și un machiaj în nuanțe închise, de fumuriu, dacă folosești conturul pe toată suprafața pleoapei, începând de la baza genelor și estompând culoarea către partea superioară. Îmbină culorile și estompează marginile, ca să eviți un machiaj strident.

La final, evidențiază ochii cu un creion-contur. Începe să aplici conturul din colțul exterior al ochiului și nu trasa o linie continuă, ci mai multe, mici,  pe care să le unești între ele pe măsură ce avansezi înspre interiorul ochiului. Apoi, estompează-le cu o pensulă mică. Folosind aceeași pensulă, aplică un fard pudră de acceași culoare, peste liniile trasate cu creionul. Eu așa procedez, pentru a obține un aspect mai natural și mai catifelat, care să fixeze și culoarea.

Încă un pas și machiajul ochilor tăi este gata! Aplicând corect mascara, poți face genele să pară mai lungi sau mai voluminoase. Asigură-te că alegi formula potrivită pentru efectul dorit. Unele  produse oferă definire, altele alungire sau volum. Există și formule care le oferă pe toate acestea. Dacă vrei o privire îndrăzneață și seducătoare, alege genele false.

Promit să revin cu detalii și despre aplicarea mascarei sau a genelor false!

Până atunci, creează look-uri noi și distrează-te, purtându-le!

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :
Facebook
WhatsApp
Twitter
Email