Top 5 greșeli pe care majoritatea femeilor le fac atunci când poartă parfum-și cum să le îndrepți

Să te dai cu parfum este foarte simplu-un puf și gata. Dar să porți parfumul așa cum trebuie, necesită un pic de îndemânare și de finețe. De exemplu: știai că locul unde să aplici parfum depinde de mediul în care te afli, dar și de ținuta pe care o porți? Și obiceiul acela pe care îl are multă lume, probabil îl ai și tu, de a-ți aplica parfum pe încheieturile mâinilor și apoi să le freci una de cealaltă? Greșit!

Din fericire, iată cum putem remedia cele 5 greșeli pe care le fac femeile atunci când vine vorba de cumpărarea și purtarea parfumului. 

1.Nu freca-doar pulverizează 

Acest obicei de aplicare, care aproape că nici nu îl conștientizăm- să pui puțin parfum pe încheieturi, apoi să le freci una de cealaltă, înainte de a ajunge la gât- este, de fapt, gresit, De ce? Fracțiunea creată prin frecare, încălzește pielea, care produce enzime naturale ce schimbă intensitatea parfumului. Cele mai afectate sunt notele de vârf și de mijloc. Cu un floral, de exemplu, căldura încălzește totul, în cele din urmă făcându-l să își piardă claritatea. Pentru a vă păstra integritatea parfumului (și, de asemenea, pentru a vă asigura că durează mai mult pe piele), pulverizați ușor pe ambele încheieturi, lăsați lichidul să intre în piele și apoi nu mai faceți absolut nimic.

2.Mediul este cheia

Când vine vorba despre depozitare, parfumul este aproape ca un organism viu- este extrem de sensibil la schimbările de mediu. Parfumului nu-i place să treacă de la rece la cald, astfel de schimbări de temperatură declanșează reacții chimice neașteptate în interiorul ingredientelor naturale și, prin urmare, viața parfumului scade mai repede.

Dacă lași un parfum de citrice în baia aburită, de exemplu, afectează prospețimea și poate face ca o materie primă, cum ar fi paciuli, să miroasă puțin. Razele ultraviolete pot modifica și culoarea parfumului- transformând tonurile de chihlimbar în verde. 

Nu ai lăsa niciodată o sticlă de sampanie la soare, procedează la fel și în cazul parfumului. În mod surprinzător, cel mai bun loc pentru păstrarea parfumului este cutia în care a fost inițial și la temperatura camerei. Dacă doriți să mergeți dincolo de asta, luați în considerare tratarea acestuia ca pe un vin grozav de pivniță. De exemplu, eu păstrez parfumurile pe care le utilizez mai rar în frigider, pentru a-le proteja, dacă nu aplic următoarea regula.  

3. Cele mai bune parfumuri vin în ambalaje mici 

Oricât de prețios este, parfumul trebuie consumat într-un ritm alert. Păstrarea unei sticle pe jumătate folosite pe raft, permite oxigenului (dușmanul natural al parfumului), să descompună încet moleculele acestuia, modificându-i compoziția. 

Desigur, dacă vă aplicați zilnic parfumul preferat, o sticlă mare probabil nu se va risipi, dar în toate celelalte cazuri, preferați sticluțele mai mici, deoarece pot rămâne proaspete până la 3 luni. Și dacă vreți să cumpărați o singură sticlă, destul de generoasă, de la secțiunea cu parfumuri a unui magazin? Presupunând că are un capac cu șurub sau un dop, puteți oricând să puneți lichidul în flacoane mai mici sau puteți depozita parfumurile pe jumătate goale în frigider pentru a le menține prospețimea. 

4.„Sintetic” nu este un cuvânt rău 

Oamenii adoră ideea de parfumuri din surse naturale: plante, flori, fructe sau condimente, dar nu există întotdeauna doar ingrediente naturale, pentru că pur și simplu nu este posibil. Bujorul, frezia și crinul, nu pot fi obținute prin extracție naturală, pentru că nu eliberează nicio aromă, deci ele sunt înlocuite cu un amestec de molecule sintetice. 

Și, în timp ce unii dintre cei mai buni parfumieri au folosit un amestec de molecule naturale și sintetice de la sfârșitul secolului XIX, în zilele noastre, creațiile chimice sunt strict controlate și testate pentru siguranță de către organizațiile de sănătate, inclusiv Institutul de Cercetare pentru Materiale pentru Parfumuri (RIFM) din SUA. Din acest motiv, un amestec de uleiuri esențiale absolute și artificiale asigură un parfum de cea mai înaltă calitate. 

5.Când ai dubii, folosește-ți capul (sau părul)

Câteva reguli de bun simț pot face ca un parfum să dureze foarte mult. Parfumul nu persistă mult pe pielea uscată. Aplică fie o loțiune de corp cu aceleași note ca în parfumul tău, fie o cremă hidratantă fără parfum pentru a preveni orice interferență olfactivă. Contează și unde aplici parfumul. Nu îl acoperi cu hainele tale, și vizează zonele expuse aerului: punctele pulsului gâtului și încheieturile mâinilor sau coatelor interioare, dacă porți o bluza fără mâneci. Cu toate acestea, singura excepție este dacă te afli într-un climat puternic cald- atunci este bine sa nu aplici parfumul direct pe corp. Pe măsură ce transpiri, uleiurile naturale ale pielii îți pot diminua mirosul parfumului mult mai repede, folosește alternativa elegantă de a-ți parfuma ușor părul sau eșarfa.

Parfumul este o poezie olfactivă, poartă-l cu grijă și respectă-l.

Cu drag,

Raluca

 

Daca ti-a placut, spune-le si prietenilor tai :
Facebook
WhatsApp
Twitter
Email